Як вибрати матрац

Якщо ви хочете самостійно вибрати матрац і розібратися у всіх деталях, прочитайте цю статтю. Ви дізнаєтеся, які види матраців бувають, з яких матеріалів вони зроблені і який матрац краще купити.

Матрац - це товар, який неможливо підібрати, орієнтуючись тільки на зовнішній вигляд. Від нього безпосередньо залежить наше здоров'я і самопочуття. Але бачачи велику кількість характеристик, ми губимося і не знаємо, як купити краще. Щоб допомогти вам у всьому розібратися, ми перерахували основні моменти, які допоможуть вам визначитися з вибором. Сподіваємося, що з нашою допомогою процес покупки стане для вас легким і приємним.

Жорсткість


Всі матраци володіють різним ступенем жорсткості. Але на практиці кожна людина відчуває її по-своєму. Справа не тільки в комплекції і в звичках, але і в індивідуальному сприйнятті.

Проте, є деякі загальні рекомендації, якими можна скористатися при покупці, щоб вибрати відповідний по жорсткості матрац. Так, наприклад, дітям, чий хребет ще формується, рекомендують спати на жорсткій поверхні, так як це важливо для правильного розвитку спини. А літнім людям навпаки радять спати на м'якому, щоб максимально розслабити м'язи, зняти навантаження з суглобів і судин.

Важливо врахувати, що людям великої комплекції матраци будуть здаватися істотно м'якше, ніж людям тендітної статури. Тому першим варто вибирати матраци жорсткіше, а друге навпаки уникати таких моделей, особливо безпружинних.

Щоб підібрати для себе матрац, оптимальний по жорсткості, проаналізуйте то спальне місце, на якому ви спите зараз. Комфортна вам ця жорсткість? Що хотілося б змінити? Особливу увагу приділіть того, чи є болі в спині або шиї, так як вони можуть говорити про неправильно організованому спальному місці.

Пружинний блок


Матраци на залежному пружинному блоці

Традиційно в матрацах застосовується блок залежних пружин Bonnell. Всі пружини в ньому скріплені між собою спіраллю із сталевого дроту, в результаті чого при стисненні однієї з них стискаються і сусідні. Простота і доступна ціна - основні причини застосування блоку Bonnell, але останнім часом він використовується все рідше, так як програють в зручності інших моделях.

Матраци на незалежному пружинному блоці

У цих сучасних блоках кожна пружина поміщена в тканинний чохол і працює незалежно від сусідньої. Завдяки цьому навантаження розподіляється більш рівномірно, відсутній «ефект гамака» і матрац максимально точно підлаштовується під форму тіла. Саме така технологія є найбільш використовуваною і ефективною. Чим більше пружин на спальне місце в блоці, тим більшу вагу може витримати матрац, тим він комфортніше і тим краще виражений анатомічний ефект. Але разом з тим підвищується і ціна.

Безпружинні матраци

В основі цих матраців лежать монолітні або складальні блоки з натуральних і штучних матеріалів-наповнювачів. За своїм анатомічним властивостям такі матраци не поступаються пружинним, але в цілому вони більш жорсткі і відчуття від них трохи інші, так як немає коливання пружин. За рахунок цього вони більш комфортні для пари, так як сплячі менше відчувають рухи один одного.

Безпружинні матраци - це матраци, в основі яких лежать монолітні або складальні блоки з натуральних і штучних матеріалів-наповнювачів. Такі моделі мають значну масу шанувальників і ось чому:

Багато людей не люблять ті відчуття, які дають коливання пружин. Особливо це буває важливо для пари, коли сплячі на пружинному блоці занадто сильно відчувають рухи один одного.

Кожна людина індивідуальна і для багатьох саме безпружинні модель виявляється найбільш комфортною.

Тільки без пружинного блоку можна зробити дійсно жорсткий по відчуттях матрац. Це особливо важливо для дітей до 10-12 років, адже саме сон на рівній і досить жорсткої поверхні сприяє правильному розвитку хребта.

Безпружинні матраци з пінних матеріалів, як правило, поставляються в рулоні, що полегшує їх транспортування, якщо ви віддаєте перевагу самовивіз товару, хочете самостійно відвезти матрац на дачу або подарувати близьким.

Наповнювачі


Наповнювачі можуть бути натуральними і штучними.

Натуральні дорожчі, але в той же час і більш довговічні. Традиційно вони мають масу шанувальників серед покупців завдяки своєму природному походженню і високого ступеня комфорту.

До штучним наповнювачам багато хто ставиться упереджено, але не варто їх недооцінювати. По-перше, вони дозволяють зробити якісні і в той же час бюджетні моделі матраців, які користуються попитом та мають позитивні відгуки покупців. Крім того, штучні наповнювачі гіпоалергенні і мають відмінні бактерицидні властивості. А сучасні технології перебувають на такому високому рівні, що дозволяють створювати штучні матеріали з унікальними характеристиками, такими як, наприклад, ефект «пам'яті». Завдяки цьому ефекту матрац ідеально підлаштовується під форму тіла і дарує відчуття сну немов на хмарі.

Опис шарів з яких виготовляють матраци

Чохли та наматрацники


Чохли бувають знімними і незнімними. Техніка виготовлення незнімних чохлів дозволяє забезпечити максимально щільне прилягання тканини, за рахунок чого чохол не совається і не перекручується. Всупереч очікуванням знімні чохли можна випрати в домашніх умовах і дуже складно самостійно зняти і надіти назад.

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Тільки авторизовані користувачі можуть залишати відгуки Вхід